Lions Club doneert cheque aan de Handbikers

RODEN - De Lions Club Roden - Noordenveld heeft afgelopen december geld verdiend voor het UMCG Handbiketeam. Onlangs overhandigde de club een cheque ter waarde van 1000 euro aan de Handbikers.

„Het alom bekende Lions motto is ‘we serve’. ‘Wij stellen ons dienstbaar op’. Lionsleden helpen daarom waar zij kunnen”, zo legt de club uit. Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen én door zelf als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken.

Roder Weihnachtsmarkt

Tijdens De Roder Weihnachtsmarkt van afgelopen december heeft de Lions Club Roden-Noordenveld geld verdiend voor UMCG Handbiketeam. Het UMCG Handbiketeam bestaat uit sporters met een lichamelijke beperking zoals een dwarslaesie of een amputatie die daardoor met armkracht een fiets voortbewegen. Jaarlijks wordt hiervoor een HandbikeBattle in Oostenrijk georganiseerd, met de bedoeling om door de extreme fysieke inspanning die hiervoor nodig is de sporters een mentale boost te geven. Dit helpt enorm bij de revalidatie.

Tijdens een training van de Handbikers in het Beatrixoord te Haren is de cheque overhandigd. De Lionsleden hebben met eigen ogen kunnen zien hoe hard en gedreven er getraind werd. Dit onder begeleiding van meerdere trainers die dat in hun eigen vrije tijd doen. Van dit bedrag wordt voor trainingsdoeleinden o.a een rollenband gekocht. Het Handbiketeam laat weten dat los van deze bijdrage ook de aandacht voor het team zelf als zeer positief wordt ervaren.