Sfeer proeven op het Terra in Eelde

EELDE Terra Eelde organiseert woensdag 22 januari een Open Dag voor het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Leerlingen uit groep 8 kunnen samen met ouders of verzorgers komen kijken en de sfeer proeven.

Bij Terra Eelde krijgen leerlingen een mix van theorie en praktijk; naast de theorielessen zijn ze veel buiten bezig en leren van alles over de natuur en de wereld. Leerlingen werken met een eigen laptop, zowel op school als thuis. Daarmee kunnen ze de lesstof digitaal bekijken en op eigen niveau en in eigen tempo bestuderen. Terra Eelde is een actieve en gezonde school. De school heeft een onderscheiding gekregen voor het gezonde aanbod in de kantine: de zilveren schaal.

Vmbo-groen

Terra vmbo-groen biedt verschillende leerwegen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Terra Eelde biedt ook de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo).

Het Groene Lyceum

Terra Eelde biedt ook het Groene Lyceum aan. Dit is een leerroute voor leerlingen die een havo/vwo niveau hebben én ook graag praktisch bezig zijn. Het Groene Lyceum wordt in zes of vijf jaar afgerond. Op het Groene Lyceum wordt veel aandacht besteed aan praktische- en studievaardigheden, zoals slim studeren, samenwerken, plannen en managen. Daarnaast doet de leerling veel praktijkervaring op tijdens verschillende stageperiodes. Aan het einde hebben leerlingen een vmbo-diploma én mbo-diploma niveau 4 op zak en daarmee dus een startbewijs voor het hbo.

Lessen op locatie

Leerlingen van Terra Eelde zitten niet alleen maar in de schoolbanken. „We hebben verschillende leuke en leerzame projecten. Tweedejaars leerlingen hebben bijvoorbeeld een kinderspeelplaats aangelegd bij het opvangcentrum voor mensen met een verblijfsstatus in Eelde. Tijdens het werk maakten ze kennis met de bewoners. Naast het leren straten is dit natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten”, vertelt Daniëlle Borgemeester van Terra Eelde.

De open dag is van 15.00 – 20.30 uur aan de Burg. J.G. Legroweg 29 te Eelde.