KV Noordenveld verliest derby van Hoogkerk

roden - Afgelopen zaterdag traden de korfballers uit Roden voor de eerste zaalwedstrijd in 2020 aan tegen koploper Hoogkerk. Onder grote publieke belangstelling uit Roden en Hoogkerk werd deze wedstrijd gespeeld in Sportcentrum De Hullen. Na een eerste helft waarin weinig werd gescoord, maakte Hoogkerk met name in de tweede helft het ruime verschil.

In de 5e minuut opende de in het groen spelende gasten de score door het benutten van een toegekende strafworp. Jesse van der Scheer bracht kort daarop met een rake afstandstreffer de oranje tijger op gelijke hoogte. Met drie rake afstandsschoten op rij liep Hoogkerk na 10 minuten spelen uit naar 1-4. Het antwoord van Noordenveld kwam door scores van Sven Stobbe en Robin van Bolhuis. Na de 4-5 door Jesse van der Scheer wisten beide teams lange tijd de binnenkant van de korf niet te vinden. In de laatste periode voor rust scoorde Hoogkerk 3 treffers op rij. Topscorer Sven Stobbe bepaalde de ruststand op 5-8.

Na de rust wist Sven Stobbe met een rake afstandstreffer het verschil terug te brengen tot 2.

Met het thuisvoordeel en de aanmoedigingen van het publiek konden de Roners er wellicht toch nog een spannende wedstrijd van maken.

Echter, na de 7-9 door Evelien Tepper scoorde Hoogkerk 5 keer op rij. Het schot van de oranje tijgers viel niet meer waardoor de binnenkant van de korf lange tijd niet meer werd gevonden. Door het uitblijven van een succesvolle afronding van de aanvallen werd het veldspel van Noordenveld rommelig. De schutters van Hoogkerk kregen te veel ruimte en wisten mede hierdoor het grote verschil te maken. Na het laatste fluitsignaal stond er zo een afgetekende 10-18 op het scorebord.

De volgende wedstrijd van Noordenveld is tegen runner up DTG . Deze wedstrijd in sporthal De Trime in Balk begint 18 januari om 20.40 uur.