Peize kleurt deze zomer paars door SamenLoop voor Hoop

Peize kleurt paars in het weekend van 22 en 23 augustus van dit jaar. Dat is namelijk het moment dat de SamenLoop voor Hoop in Peize wordt gehouden.

Op donderdag 30 januari (20.00 uur) wordt hiervoor de officiële aftrap gegeven.

Na een welkom door voorzitter Henk Gritter zal Richard Veurman de presentatie van de avond in handen hebben. Door organisaties zal er uitleg gegeven worden over de doelen van de SamenLoop voor Hoop Peize: dat zijn het UMCG Kanker research fonds en inloophuis voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten, Hamelhuys in Groningen en Assen. Ook is Jan Puthaar, regiocoördinator van KWF Kankerbestrijding, aanwezig om het werk van de KWF toe te lichten.

Wethouder Henk Kosters en survivor Lieke Bos krijgen die avond het SamenLoop T-shirt overhandigt als symbolisch startschot voor de SamenLoop.

Tijdens de Samenloop voor Hoop lopen tientallen teams in estafettevorm 24 uur lang hun rondes door het centrum van Peize. Iedereen die meer wil weten over de SamenLoop is dus welkom tijdens de kick-off bij Café Ensing, Hoofdstraat 52 in Peize. De inloop met een mini kaarsenceremonie is vanaf 19.30 uur, start van de bijeenkomst om 20.00 uur.