Op stap met José - Wandeltocht

Vandaag was er een wandeltocht; de vrijetijdsboulevard-wandeltocht, Roden. Daar moest ik toch maar even een kijkje nemen. De glazen muiltjes in de hoek geschopt en mijn wandelschoenen aangetrokken. Ik had geen idee wat me te wachten stond. Met hardlopen en fietsen weet ik dat wel, maar een wandelevenement, hoe gaat dat eigenlijk? Word je weggeschoten??

Nou niet dus, je haalt je route op en je vertrekt gewoon. Om 9 uur begon het al en eigenlijk had ik niet verwacht dat er heel veel mensen zouden zijn. Maar niks is minder waar. De parkeerplaats was al afgeladen vol en er waren al heel veel mensen aanwezig. Ze kwamen echt overal vandaan. Wandelen is hot en bovendien goed voor de lijn! Ik stond met een man te praten die vertelde dat hij met de "vrouw" mee moest, 25 km gingen ze lopen en deden daar ongeveer vier uur over. Bepakt met rugzakken en goede loopschoenen gingen ze op pad. Ik zeg respect!! Best wel pittig. Ik moet eerlijk zeggen, ik ren liever hard dan dat ik 25 km moet wandelen. Rennen gaat me gemakkelijker af, van wandelen word ik eerder moe. Wandelen is natuurlijk wel veel beter dan hardlopen.

Wie weet ga ik in de toekomst wel wandelen, maar voorlopig hou ik me bij hardlopen en fietsen. Er waren drie afstanden, 10 km voor de beginners, 25 km en 35 km voor de gevorderden. Een mooie wandelroute door Noordenveld heen, en Noordenveld is mooi!! Ik kreeg nog wel de uitnodiging om mee te lopen, die heb ik afgeslagen. Druk, druk, ik moet weer door naar de volgende opdracht. Al was het vast wel de moeite waard geweest om mee te gaan en nou eens een keer niet hardlopend maar gewoon rustig lopen....nou ja rustig lopen, snelwandelen wordt dat voor mij dan.