Tom Visser en Frits Bosman beginnen nieuwe jaar goed

RODEN - Schaakclub Roden is het nieuwe jaar van start gegaan met een eerste speelavond. Tom Visser heeft deed hier goede zaken. Hij won van Ruurd Kunnen, terwijl zijn naaste belager Dick Dalmolen het hoofd moest buigen voor Lieuwe Boskma.

Voor Kunnen was de partij tegen Visser van cruciaal belang. Hij moest winnen om nog iets van het seizoen te maken. Hij speelde echter onzeker en onnauwkeurig en een superieure Visser maakte daarvan dankbaar gebruik. Kunnen werd gepasseerd door Lieuwe Boskma die met energiek spel een einde maakte aan de ongeslagen reeks van Dick Dalmolen. Dalmolen staat nog tweede, maar zijn voorsprong op Boskma is nog maar klein. Visser heeft een riante voorsprong. Zelfs als hij in de komende rondes twee keer achter elkaar zou verliezen, blijft hij eerste.

Theo Wolthekker is het nieuwe jaar in stijl begonnen met een fraaie overwinning op Peter Slaman en is opgerukt naar de vijfde plaats. Hij wordt gevolgd door Henk van Bemmel die zich heeft hersteld van een slechte seizoenstart. Dit keer bond hij Johan Zwanepol aan de zegekar. In de B-groep is Peter Slaman na zijn nederlaag tegen Wolthekker teruggevallen. Hij staat nog tweede, maar zijn voorsprong op Jan van Spijker, die het volle punt scoorde tegen Jeppe Teensma, is nog flink geslonken. Olaus Diebrink gaat hier aan de leiding.

De sensatie van deze competitie is op dit moment echter Frits Bosman. Hij versloeg in rap tempo Jan Duisterwinkel waardoor hij een ruime voorsprong in groep C heeft genomen en in de algemene rangschikking met een tiende plaats vrijwel alle B-spelers achter zich houdt. Arnout Wegerif is in deze groep gestegen naar de tweede plaats. Hij won zeer verdienstelijk van Kees Duisterwinkel.