Op stap met José - Drenthe 200

RODEN Dit was me wel een dagje hoor! Pittig. Niet gefietst, maar wel foto's gemaakt. Nu zul je denken dat is niet zo zwaar. Maar dan vergis je je. De wekker ging om kwart voor vijf. Mooi op tijd dus. In dit geval vind ik het niet zo heel erg, want er zijn een paar dingen waar je me wel wakker voor mag maken; sport, vakantie en fotograferen. Dit was een mooie combi; sport en fotografie.

Ik was om kwart voor 6 in het dorp, ruim op tijd voor de start. Het was al heel druk in het dorp. Leuk, leuk!! Vorig week zondag ben ik met de verkenning van de Drenthe 200 mee gefietst. Dat zou dan wel handig zijn want dan wist ik de route en kon ik daar gaan staan met de camera. Maar niks is minder waar, ik heb die zondag veel blubber gezien, veel banden en heel hard moeten werken op de fiets. Ik heb dus de route niet opgeslagen.

De eerste stop was in de Ballohoeve. De wedstrijdrijders rijden gewoon door, niks verzorging, gewoon fietsen en door blijven fietsen tot de eindstreep. In de Ballo is de groep nog groot, 15 personen ongeveer. In Gieten ben ik ook nog gestopt om foto's te maken. De lucht kleurde daar helemaal paars op, echt heel erg mooi.

Vanuit Gieten ben ik naar Diever gereden, daar heb ik wel een uur staan te wachten. Koud dat het was, heb echt staan klappertanden. De kopgroep bestaat inmiddels uit drie personen. Dat er ongeveer 1000 mensen aan meedoen zou je nu niet meer zeggen, het valt helemaal uit elkaar. Kleine groepjes, twee personen, maar grote groepen zijn het niet meer. Het is een zware tocht, het parcours ligt er wel heel goed bij.

Het is echt racen tegen de klok. In het dorp aangekomen moet ik eerst een plekje voor mijn auto zoeken, maar ik heb geluk er is zowaar een plekje in het overvolle Roden. Ik ben op tijd om de winnaar binnen te zien komen. De blije gezichten, het harde werken wat ze hebben moeten leveren voor de 200 kilometer is af te lezen van de gezichten. Petje af hoor voor iedereen die mee heeft gedaan, ik heb er respect voor! Onderweg ben ik trouwens drie keer gevraagd of ik niet mee moet doen? Volgende jaar dan maar, maar dan alleen als jij ook meedoet....hebben we een deal of niet?