Beslagen ramen en lange rijen bij de Boekenmarkt

RODEN Topdrukte dit weekend bij de Boekenmarkt die werd gehouden in het nieuwe pand aan de Ceintuurbaan 122 in Roden.

In het pand dat wordt gedeeld door de kledingbank, de voedselbank van Noordenveld en Vluchtelingenwerk konden liefhebbers terecht voor tweedehands boeken. De belangstelling was massaal: direct aan het begin van de markt was het waanzinnig druk. De ramen waren besalgen en de rij naar de kassa's was zo lang dat hij bijna bij de entree begon.

Overal stonden bananendozen met boeken. De afgelopen weken leverden Noordenvelders massaal shoppers, dozen en zelfs een aanhangwagen vol met boeken, puzzels, dvd’s, cd’s en spellen af. .

De kledingbank, de organisatie van de boekenmarkt, de voedselbank en Vluchtelingenwerk waren op zoek naar een nieuw pand. Na overleg met de gemeente is het pand aan de Ceintuurbaan 22 gevonden. De voormalige garage aan de Ceintuurbaan voldoet uitstekend, meldt de organisatie. Zoals het nu lijkt kunnen de organisaties het pand drie jaar gebruiken.

De eigenaar van dit pand is zeer maatschappelijk betrokken en had bij de gemeente aangegeven dat hij dit pand wel wilde verhuren aan goede doelen. Zo is het balletje gaan rollen en met financiële steun van de gemeente Noordenveld kunnen de organisaties hier de komende jaren blijven.

Bijkomend voordeel van het nieuwe pand is dat de Roderboekenmarkt niet meer alle boeken hoeft te verhuizen voorafgaand aan de markt. Het pand is groot genoeg om de markt ter plekke te houden. Omdat de kledingbank in de kerstvakantie dicht is, kon er extra ruimte genaakt worden voor de boeken. Die ruimte was wel nodig.

De Roderboekenmarkt staat bekend om zijn goede rubricering. Alles wordt onderverdeeld. En binnen de rubrieken worden vaak ook nog sub-rubrieken aangemaakt.

Niet alle boeken werden op de markt verkocht. Voor encyclopedieën, zwaar beschadigde boeken en studieboeken is geen animo, deze zijn de afgelopen periode dan ook niet ingenomen.

De opbrengst van de markt gaat naar twee goede doelen. De Ghana werkgroep Roden en de kinderen uit Tsjernobyl die jaarlijkse naar Roden komen. De reis en het verblijf van de kinderen worden bekostigd van het resultaat.