Girl Choristers treden 23 december op

RODEN Uit een bericht in de papieren editie van deze krant had opgemaakt kunnen worden dat de Roden Girl Choristersmaandag al optreden in de Der Aa-Kerk in Groningen. Dit klopt niet: ze zingen 23 december in Groningen.

Onder leiding van Sonja de Vries verzorgen zij vanaf 20.00 uur een Festival of Lessons and Carols. In dit jaarlijks terugkerende festival zingen de girls bij kaarslicht prachtige Christmas Carols die, in Anglicaanse traditie, worden afgewisseld door negen korte lezingen.

In het feest waarin het Licht centraal staat, beginnen de Roden Girl Voices (ensemble van senior choristers) in een verstilde, met kaarsjes verlichte Der Aa-kerk met Here, here a Light van Joel Martinson. Dertig choristers, van 7 tot 19 jaar, brengen het kerstverhaal vervolgens tot leven in traditionele bewerkingen van carols door John Rutter en David Willcocks en uitdagende composities en arrangementen van o.a. Benjamin Britten, Michael Head en Sietze de Vries. Het festival bereikt het hoogtepunt in Light and life to all He brings (Hark the Herald-angels sing).