Miljoenen beschikbaar voor sportaccommodaties in Noordenveld

De gemeente Noordenveld wil de komende jaren 4,5 miljoen euro investeren in sportaccommodaties. Dat staat in het Integraal Sportaccommodatieplan Noordenveld.

Het heeft even geduurd, maar het is zover: het Integraal Sportaccommodatieplan Noordenveld ligt er. Daarin staan de maatregelen die genomen moeten worden om de sportaccommodaties in de gemeente toekomstbestendig te maken. In totaal gaan deze maatregelen zo’n 4,5 miljoen euro kosten.

Moderniseren

„Het afgelopen jaar hebben we veel gesprekken gevoerd met verenigingen en andere sportaanbieders”, zegt wethouder Jeroen Westendorp (CU). „Deze gesprekken en een onderzoek naar de toekomstige sport- en beweegbehoefte zijn de basis voor het plan dat er nu ligt.”

Als de raad akkoord gaat met de plannen van het college, gaat de gemeente de komende jaren verschillende kunstgrasvelden en padelbanen aanleggen. Ook wordt onder meer Sportpark Nieuw-Roden aangepakt en krijgt VV Peize een nieuwe accommodatie. Vele andere accommodaties worden gemoderniseerd.

Gezondheid verbeteren

„Dit is belangrijk om de gezondheid van mensen te verbeteren”, zegt Westendorp. „We willen meer mensen in beweging krijgen en de sociale binding en leefbaarheid versterken. Ook streven we naar duurzame sportaccommodaties die voor iedereen toegankelijk en beschikbaar zijn. Samen met de verenigingen en andere sportaanbieders hebben we een planning gemaakt voor wat we gaan doen, en wanneer.”