Genomineerden Gouden Terebinth 2020 bekend

De Gouden Terebinth, de prijs die het bestuur van Terebinth (de stichting die zich hard maakt voor erfgoed dat met begraven te maken heeft) in 2015 instelde, wordt op 8 februari voor de derde keer uitgereikt.

Winnaar van deze prijs is de organisatie of de persoon die zich volgens de jury in 2018 en 2019 uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van de (historische) begraafplaats. De genomineerden zijn op 6 december geselecteerd.

De Terebinth-werkgroep die de prijsuitreiking voorbereidt, heeft uit vijftien aanmeldingen drie nominaties geselecteerd: Stichting tot Behoud van de Drentse Graftrommels in Veenhuizen, de Stichting Oude Kerkhof Roermond en de Stichting Sovjet Ereveld in Leusden.

Op zaterdag 8 februari 2020 krijgen de genomineerden de gelegenheid hun project te presenteren in de aula van begraafplaats Tolsteeg in Utrecht. De jury bepaalt dan wie de winnaar wordt.

Eerdere winnaars waren de stichting Oude Groninger Kerken en Stichting Ter Navolging Tiel. Meer informatie over de onderscheiding, zie http://www.terebinth.nl.