Bunne-Winde-Bunnerveen komt in actie voor Serious Request

Ook dit jaar trekken de dj’s van 3FM in de week voor kerst (18-24 december) weer te voet door Nederland, dit keer om geld in te zamelen voor de bescherming van jonge mensen tegen mensenhandel.

De route loopt van Goes naar Groningen. Op 24 december is de laatste etappe van Vries naar Groningen; de laatste stop voor de Ossenmarkt in Groningen, waar de eindshow plaatsvindt en de opbrengst bekend zal worden gemaakt; Bunne.

Alle reden voor de VVV en Dorpsbelangen om de handen ineen te slaan, een brainstormavond te organiseren en met 30 dorpsgenoten ideeën om te zetten in daden. Bewoners zijn gestart met verschillende initiatieven om geld in te zamelen, zoals de verkoop van appeltaarten of kaas en een diner aan huis.

Daarnaast wordt het anders zo vreedzame leven in Bunne en Winde op zaterdag 14 december voor even verstoord als er met trekker, wagen én met voldoende ‘lawaai’ door de dorpen wordt getrokken om aandacht te vragen voor Serious Request en mensen hiervan bezoek aan huis kunnen verwachten. Bewoners worden gevraagd lege flessen te bewaren en mee te geven, zelfgebakken Drentse knieperties en koekjes te kopen of een vrijwillige donatie te geven in de daarvoor bestemde melkbussen.

Kniepertjes

Op de dag zelf stelt De Melkfabriek graag haar ruimten en middelen ter beschikking. Er komen kraampjes waar onder andere snert en bruine bonensoep, wenskaarten en kaas zal worden verkocht. Er zullen verse knieperties worden gebakken, voor wie een gokje wil wagen is er een Rad van Fortuin met mooie prijzen en kinderen kunnen onder begeleiding vogelhuisjes maken en versieren.

Op deze manier wordt geprobeerd om de dj’s van Serious Request een mooi bedrag mee te geven richting de Ossenmarkt. Het feestelijke slotevenement in Bunne vindt plaats op dinsdag 24 december vanaf 14.30 uur in De Melkfabriek.