Later als ik groot ben word ik vrijwilliger

PEIZE Zaterdag was er een vrijwilligersmarkt in Peize. Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen dan was dit de uitgelezen kans om je te laten informeren. Ik heb wel wat met vrijwilligerswerk en dacht laat ik eens gaan kijken en gelijk foto’s maken.

Vrijwilligerswerk is best hip. Bijna 1 op de 2 Nederlanders doet vrijwilligerswerk of heeft vrijwilligerswerk gedaan. En waarom zou je het ook niet doen. Als je kinderen hebt dan doe je als ouder al heel vaak vrijwilligerswerk op school of op de sportvereniging van je kind. Heb je geen werk dan is vrijwilligerswerk ook een goed idee om competenties te ontwikkelen. Je doet kennis en ervaring op. Er kan dus een nieuwe baan uitvloeien. Je ontdekt wat je graag doet of juist niet. Je krijgt nieuwe sociale contacten en je helpt andere mensen.

Als ik later groot ben, 67 jaar of zo dan ga ik ook zeker vrijwilligerswerk doen. Ik deed dat ook al toen mijn kinderen klein waren voor de sportvereniging. Erg dankbaar werk, zonder vrijwilligers ben je nergens. Maar als ik dus groot ben ga ik ook zeker weer vrijwilligerswerk doen.

Door José Reijinga