Gezelligheid kent geen tijd tijdens sfeermarkt in Langelo

LANGELO Als ik uit mijn auto stap dan komt de kerstmuziek me tegemoet. Om eerlijk te zijn was ik er zelf nog niet zo mee bezig. Maar je kan er eigenlijk ook niet meer om heen.

De kerstnummers vliegen halverwege november en misschien wel begin november al om je oren. Terwijl Sinterklaas nog niet eens in het land is. De eerste mensen hebben de kerstboom er al staan voordat überhaupt 5 december is. Maar Sinterklaas is weg en de kerstman mag wel weer komen.

Deze markt is inmiddels al voor de negende keer georganiseerd. Het is een kleinschalige en gezellige sfeermarkt. In een boerenschuur verkopen standhouders hun zelfgemaakte producten (kerststukjes, honing, zeepjes, vogeltaarten, kaarsen en nog veel meer). Kirsten Ipema was knijpertjes aan het bakken. Lekker, heb er eentje geproefd!! Er was zelf gemaakte snert, ook lekker, heb ik niet geproefd, maar ga er vanuit dat het lekker is.

Het is een leuke sfeermarkt en het brengt je wel in de kerststemming, met het muziek, de lichtjes en de geuren. De donkere dagen staan weer voor de deur en de leuke lichtjes zijn meer dan welkom, gezelligheid kent geen tijd toch?!

Door José Reijinga