Lions zetten zich in voor Treftuin en handbikers

RODEN De Lions Club Roden-Noordenveld is present tijdens De Roder Weihnachtsmarkt op 14 december. De club zet zich dit jaar in voor de Treftuin en voor het UMCG Handbiketeam.

Tijdens deze gezellige markt in Duitse sferen worden naast hapjes en drankjes tevens zelfgemaakte kaarsen, handgemaakte vegers, open haardhout en theedozen verkocht. De opbrengst gaat naar de goede doelen.

De Treftuin is een leuke ontmoetingsplek voor iedereen en is gelegen achter de Scheepstraschool aan de Schoolstraat in Roden. Vrijwilligers en deelnemers van de dagbesteding werken daar enthousiast samen.

Het UMCG Handbiketeam bestaat uit sporters met een lichamelijke beperking zoals een dwarslaesie of een amputatie die daardoor met armkracht een fiets voortbewegen. Jaarlijks wordt hiervoor een HandbikeBattle in Oostenrijk georganiseerd, met de bedoeling om door de extreme fysieke inspanning die hiervoor nodig is de sporters een mentale boost te geven. Dit helpt enorm bij de revalidatie.

Het alom bekende Lions motto is ‘we serve’. ‘Wij stellen ons dienstbaar op’. Lionsleden helpen daarom waar zij kunnen. Niet alleen omdat het één van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is, maar ook omdat ze dat graag op allerlei manieren doen. Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen én door zelf als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken.

Spreekt het motto van de Lions u aan, wilt u ook zelf een actieve bijdrage leveren en bent u daarom geïnteresseerd in het lidmaatschap van deze club? Dan kunt u dit kenbaar maken op onze website www.lcrodennoordenveld.nl.