Humberto Tan interviewt 102-jarige Norger

NORG Zondag was Humberto Tan op bezoek bij de 102 jarige Michiel Lubbinge, bewoner in Norg. Humberto maakt een (foto)boek over 100 honderdjarigen.

Eigenlijk was de missie van Humberto Tan overzichtelijk. Hij had vier vragen. ‘Wanneer was u het gelukkigst in uw leven’, ‘heeft u wel eens angsten gehad in uw leven’, ‘heeft u nog dromen’ en ‘wat heeft het leven u geleerd. ‘

De nog altijd krasse Lubbinge ging er uitgebreid voor zitten en voorzag Tan van genoeg informatie om een boek op zich te schrijven. Zo vertelde hij over zijn angsten vroeger. Lubbinge vertelde dat hij vroeger veel reisde. ,,Hierbij moest ik mij dan wel druk maken of de tank nog vol zat, vroeger was het niet vanzelfsprekend dat er overal een tankstation in de buurt was.”

Tan leek best verbaasd over dit antwoord. Hij antwoordde dat Lubbinge dan wel een zorgeloos leven heeft gehad als dat zijn grootste angst was. Op de vraag wat heeft het leven u geleerd was het antwoord: ,,Dat je oplettend moet zijn wat je doet, dat je niet alles maar zo moet aanpakken maar altijd verdacht moet zijn op de risico's.”

De familie van Michiel Lubbinge had Humberto Tan benaderd via Instagram. Daarop plaatst Tan geregeld foto’s van de ouderen die hij spreekt. Tan kan wel een aardig potje fotograferen. Sinds 2016 mag hij zich de beste bekende amateurfotograaf van Nederland noemen. De presentator won toen eerste seizoen van het programma Het perfecte plaatje en versloeg in de finale model Kim Feenstra.