Financiering HALO rond: de bouw kan van start

langelo - Energiecoöperatie Noordseveld gaat het zonnepark Halo aanleggen bij de gasopslag van Langelo. De laatste hobbel is nu genomen: de financiering is rond en de handtekeningen zijn gezet.

Halo is het eerste coöperatieve zonnepark in de gemeente Noordenveld. Het is nu vier jaar geleden dat de voorbereidingen zijn gestart. Het zonnepark komt te liggen naast de gasopslag van de NAM in Langelo. Gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe hebben de ontwikkeling van het park mede mogelijk gemaakt.

Het zonnepark zal bestaan uit ca. 3.300 panelen en beslaat een terrein van ca. 1 Ha. Het wordt gebouwd door het in Noordenveld gevestigde Engie Services Noord

Voor wie bestemd?

Het zonnepark wordt een groene energievoorziening, 100% van en voor de inwoners van Noordenveld. Na realisatie in 2020 kunnen belangstellenden in Noordenveld mee investeren tegen een nog te bepalen rente, zodat het project straks niet alleen lokaal eigendom is, maar ook lokaal meegefinancierd. Belangstellenden kunnen zich alvast melden bij Energiecoöperatie Noordseveld, via info@noordseveld.nl.

De energiecoöperaties in Noord-Nederland hebben samen een coöperatief energiebedrijf: Energie VanOns. De bedoeling is dat dit bedrijf de stroom van het zonnepark gaat afnemen en deze met korting gaat leveren aan klanten in Noordenveld.