Inschrijving Survivalrun Norg loopt storm

Norg - De inschrijving voor de allereerste survivalrun Norg loopt storm. Binnen een dag waren de eerste 100 deelnemers ingeschreven. „Het is de allereerste keer dat we een run organiseren die op de survivalrunkalender staat”, aldus de organisatie. De run wordt zondag 19 april gehouden in en rondom Norg en heeft plek voor 500 deelnemers.

De run gericht op recreanten is goedgekeurd door de Survivalbond Nederland (SBN). Het kent een parcours van c.a. 45 kilometer en c.a. 8 kilometer en gaat door het dorp en de omliggende bossen en zandvlaktes. „We bieden een parcours met veel variatie én gezelligheid. Denk aan de Brinken in het dorp, maar ook de Norgerduinen waar je veel zand en hoogteverschil tegenkomt.”

Op het parcours komen deelnemers verschillende hindernissen tegen die overwonnen moeten worden. „De bedoeling is natuurlijk om met bandje te finishen. Survivalrun is een buitensport waarbij hardlopen wordt gecombineerd met hindernissen. Je hebt kracht, conditie, techniek en doorzettingsvermogen nodig.”

Een tipje van de sluier wat je zoal aan hindernissen tegenkomt? „We maken uiteraard gebruik van balken, netten en touwen. Op de 5 kilometer kom je 25 hindernissen tegen. Op de 8 kilometer 35. Je moet onder andere in touwen klimmen, een apenhang doen (hangend onder een horizontaal een afstand overbruggen. red.) en je komt verschillende hinderniscombinaties tegen. Benieuwd wat je moet kunnen? Hou dan de facebookpagina facebook.com/survivalrunnorg in de gaten.”

De survivalrun Norg wordt gehouden op 19 april 2020. Inschrijven kan vanaf 1 december 2019 via www.survivalrunbond.nl