Camping De Drie Provinciën genomineerd voor mooiste camping van het land

EEN WEST - Camping De Drie Provinciën maakt kans op de titel ANWB Camping van het Jaar. De camping ligt op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe en is door de ANWB genomineerd als mooiste charme camping voor 2020.

Hiermee is deze Drentse camping één van de 4 kanshebbers om de felbegeerde titel ‘ANWB camping van het jaar’ te winnen in de categorie charme camping.

Ieder jaar organiseert de ANWB de verkiezing voor de Campings van het Jaar. Voor het eerst is het dit jaar een pure publieksprijs. Dit betekent dat de campings heel de zomer beoordeeld zijn door echte gasten, dus om genomineerd te worden is een constante hoge kwaliteit nodig. De Nederlandse kampeerders hebben massaal gestemd op zowel Nederlandse als buitenlandse campings.

In een aantal categorieën konden campings worden genomineerd. De categorieën voor 2020 zijn 'De camping met de mooiste huuraccommodatie', 'De fijnste gezinscamping' en de 'De mooiste charme camping',. Camping De Drie Provinciën is genomineerd in deze laatste categorie

De gasten van De Drie Provinciën roemen deze camping vooral om de rust, de gemoedelijke sfeer en het netjes verzorgde kampeerterrein. Natuurlijk helpt de ligging midden in de natuur ook mee; vanaf de camping is het heerlijk fietsen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Campingeigenaar Ronald Boels is bijzonder vereerd met de nominatie tot Mooiste Charme Camping 2020: „Dat onze gasten ons uitverkozen hebben tot beste camping is zo’n waardevolle waardering. Wij hebben ervaren kampeerders die in hun leven al heel wat campings gezien hebben en dat ze onze camping de fijnste vinden, vervult mij met blijdschap en trots.”

In 2013 won De Drie Provinciën de verkiezing als ‘Beste 50+ camping’. Waarmee zij de eerste camping waren die zich op de wat oudere kampeerders richtte. Dat bleek een succes te zijn: afgelopen jaren is de camping vaker genomineerd voor fijnste camping. Ronald blikt terug: “We merken dat het concept van rust, ruime plekken en gelijkgestemden enorm aanslaat bij kampeerder zonder kleine kinderen bij zich. Daarom hebben we de speeltuin weggehaald en extra visvijver aangelegd.”

Op de nominatie van dit jaar is hij extra trots vanwege de publieksprijs. „Doordat onze gasten massaal ons de titel Mooiste Charme Camping gunnen, weten we dat onze gekozen richting gewaardeerd wordt.”

Op woensdag 15 januari is de publieke bekendmaking van de winnaars in De Fabrique te Utrecht, dit is de vakdag vooraf aan de Vakantiebeurs die van 16 januari tot en met 19 januari gehouden wordt in de Jaarbeurs Utrecht.