Wie weet waar Lucky is? Hondje nog steeds vermist

NIEUW RODEN De bewoners van zorgboerderij de Roccohoeve verkeren al maanden in onzekerheid over het lot van hun hondje Lucky.

Lucky is namelijk sinds mei van dit jaar verdwenen. ,,Dit is voor de kinderen een enorm verdriet”, vertelt Elzelien Noordijk. ,,Afscheid nemen kunnen ze niet, want Lucky wordt nog her en der gespot.”

Alleen laat Lucky zich nog niet vangen, dus een hereniging zit er nog niet in. ,,Voor de kinderen is dit heel verwarrend. Ze kunnen geen rouwproces met betrekking tot verlies aangaan, want de hond wordt af en toe gezien en zou dus nog leven.”

Dit wordt ook bevestigd door de speurhonden die ingeschakeld zijn om zichtmeldingen te bevestigen of te ontkrachten. Voor de kinderen van de zorgboerderij een onbegrijpelijk moeilijke situatie. Dit brengt een enorm gemis met zich mee waarin ze goed begeleid worden, maar ook een gemis wat toch nog zichtbaar en voelbaar aanwezig is.

Lezers van het roder Journaal kunnen meehelpen, alleen al door alert te zijn. Wilt u letten op een hondje dat op Lucky lijkt? ,,Misschien loopt Lucky een keer in uw zichtveld; alleen of met een onwetende nieuwe baas?”

Er is al veel naar Lucky gezocht en geflyerd in onder andere Nieuw-Roden, Bakkenveen, Leek, Lieveren, Marum en Nuis. Dit zijn dan ook de plekken waar Lucky mogelijk gezien is en daarna met een speurhond het spoor bevestigd is. In dezelfde omgeving zijn zoekteams geweest. Er is meerdere malen een speurhond ingezet en er is tweemaal een interview geweest met Radio Westerkwartier. Daarnaast is er een uitzending op TV Drenthe geweest. Ook wordt de vermissing veel op Facebook gedeeld.

Waarom is uw hulp belangrijk? Lucky wordt veel gespot in de schemering; vroege ochtend en late middag/avond. Ouders die hun kind naar school brengen, vroege/late wandelaars, et cetera willen we hierom ook graag bereiken. En waarom dan nu juist de extra hulp middels dit artikel? Uiteraard ten eerste om de hond te kunnen herenigen met de zorgboerderijkinderen. Daarnaast omdat er een koude wintermaand aankomt en het steeds moeilijker zal worden voor een verwilderd hondje om eten en een goede schuilplek te vinden.

Hoe ziet Lucky eruit? Lucky is een klein wit/zwart teefje. Ze lijkt qua kleuren een beetje op een stabij, maar heeft het formaat van een Jack-Russell. Klein dus; ongeveer bij de meeste mensen tussen enkel- en kniehoogte.