Verdriet op zorgboerderij Nieuw-Roden: hondje Lucky al een half jaar vermist

De kinderen op zorgboerderij Roccohoeve in Nieuw-Roden zijn al maanden verdrietig: hondje Lucky is sinds mei vermist. Nicolien Kuiper, eigenaresse van de boerderij, heeft de hoop nog niet opgegeven.

In mei is Lucky, het populaire hondje van zorgboerderij Roccohoeve, ergens flink van geschrokken. Waarvan is niet duidelijk, maar sindsdien is ze niet meer op het erf teruggekeerd.

In september nog gezien

Een hard gelag, zegt eigenaresse Nicolien Kuiper. „Bij ons komen vooral basisschoolkinderen, en die waren erg aan haar gehecht. Ze was heel lief en zocht kinderen graag op.”

Al een dag na de vermissing werd een speurhond ingezet om Lucky te vinden. Een spoor werd snel gevonden, maar Lucky zelf helaas niet. Wel kwamen tot en met september verschillende berichten binnen van mensen die Lucky gezien dachten te hebben in de nabije omgeving.

„Ook toen hebben we nog een speurhond ingezet en die vond haar geur in verschillende gebieden. Dat doet vermoeden dat ze niet door iemand in huis is genomen, maar op dat moment nog vrij rondzwierf.” Of ze nu nog leeft, durft Kuiper niet te zeggen. „Aan de ene kant denk ik dat ze er nog is. Er staan hier genoeg drinkbakken voor vee in de omgeving, en voer is rondom al die boerderijen ook wel te vinden. Maar het kan ook zijn dat ze in een steile sloot is gegleden en is verdronken.”

Nieuwe zoekactie

Nu alle mais is geoogst en de bladeren van de bomen zijn gevallen, is het tijd voor een nieuwe zoekactie, vindt Kuiper. Lucky is te herkennen aan haar kleine voorkomen (‘ze is niet veel groter dan een Jack-Russel’) en compacte snuit. Ze heeft een zwart-wit-grijs-gevlekte vacht en vooral op haar kop en achterkant heeft ze grote zwarte vlekken.

Als mensen Lucky denken te zien, moeten ze het hondje niet benaderen, waarschuwt haar baasje. „Waarschijnlijk is ze verwilderd en gaat ze ervandoor. Het beste is om een foto te maken en zo snel mogelijk met ons te bellen om haar locatie door te geven.”

Lastig te verwerken

Kuiper hoopt dat er snel een einde komt aan de vermissing, want die is voor de kinderen lastig te verwerken. „Het blijft onrustig voor ze op deze manier. En met onzekerheden omgaan is vaak net iets moeilijker voor de kinderen die bij ons komen. En ik kan ook niet zeggen dat Lucky dood is, voor hetzelfde geld duikt ze ineens weer op.”