Muziekvereniging Noordenveld streeft naar meer sfeer

RODEN Muziekvereniging Noordenveld streeft dit jaar naar een nog sfeervoller concert met kerst.

Waar voorgaande jaren het concert bestond uit een samengesteld orkest onder wat bouwlampen, wordt het dit jaar enkele malen uitgebreider, vertelt Jordano da Silva Piloto. ,,Met professionele verlichting voor sfeer en een projector voor visuele ondersteuning, is het al zichtbaar anders.Er zit niet alleen het harmonie orkest, aangevuld met leden van andere afdelingen, te spelen. Elke afdeling laat een eigen interpretatie van kerst horen. Van jong tot oud zal een podium krijgen om te laten zien dat muziek binnen de gemeente leeft.”

Het concert wordt door professionele ladyspeaker, Grietina Bouma, gepresenteerd. Zij presenteert grote en kleine evenementen zoals het WMC, Proud Event, Taptoe Groningen enzovoort. ,,We willen als vereniging laten zien dat we meer kunnen dan alleen muziek maken. We willen laten zien dat lid zijn bij de vereniging de mogelijkheid biedt om allerlei vaardigheden te beoefenen en hierdoor te participeren in de samenleving.”

Het thema dit jaar is ‘A Musical Christmas Delight’. Naast alle bestaande afdelingen zal ook een speciaal samengesteld big band spelen. Dit is een debuut voor muziekvereniging Noordenveld. De vereniging kent alleen akoestische instrumenten maar voor het eerst zullen zij samen musiceren met versterkte instrumenten zoals elektrische gitaar en digitale piano.

Het concert vindt plaats op 14 december vanaf 19.30 uur in het clubgebouw Het Akkoord aan de Klimop 2b in Roden. Entree is gratis.