Lokale ruiters op de planken

Dat wordt een dolle toneelavond. Zoveel is nu al wel zeker.

RODEN Bijzonder fenomeen: ruiters die op de klanken staan. Vast staat nu al dat het zaterdag 23 november een bijzondere avond wordt in De Pompstee in roden.

Er is dan een Ruiteravond van Rij- en menvereniging Mensinghe. Er zal deze avond een zeer komisch stuk worden opgevoerd: ‘Plamuren is Plamuren’ geschreven door Henk Roede. Daarnaast zal er een verloting in één van de pauzes zijn en en muziek word verzorgd door een dj.

Al maanden wordt er onder leiding van regisseuse Vroukje Hartlief- Ananias druk gerepeteerd. Zij wordt bijgestaan door inge de Vries-van der Klei en souffleuse Annie Tjassing. De spelers zijn: Jan Westerhof, Hinnie Westerhof- de Vries, Rosalie Dam - Hingstman , Tallien de Vries, Geert Pater, Kina Slob- Hut, Hink Willems, Janneke Krooneman en Jolanda Siegers-Zomer.

De verhaallijn speelt zich af in een beauty salon, die geërfd is door twee bouwvakkers. De beide broers hadden niet zoveel op met hun overleden tante maar de salon lijkt hun wel wat voor de verkoop. Beetje opknappen en gelijkertijd bedrijf draaien de houden. De broers redden zich zo op het oog goed in de beauty salon tot dat er nog een erfgename op de proppen komt. Dit heeft tot gevolg dat er rare dingen gebeuren.

De zaal van de Pompstee is zaterdag 23 november vanaf 19.00 uur geopend. Het toneelstuk zal beginnen om 20.00 uur. Iedereen die de rij- en menvereniging een warm hart toe draagt, is welkom om deze avond bij te wonen. De toegang is gratis.