Oud? Welnee! Er valt nog genoeg te beleven

Accolade ArendState in Assen organiseert voor woensdag 20 november een belevingsgerichte markt voor ouderen. Thema is ‘Oud? Welnee! Er valt nog genoeg te beleven’.

Er zijn tal van activiteiten. Ook wordt er informatie verstrekt. Zo zijn er diverse kraampjes en kan een scootmobiel worden uitgeprobeerd. Verder kan men zijn of haar rollator laten nakijken. Naast kraampjes kunnen de bezoekers ook deelnemen aan workshops, zoals bewegen, juridische aspecten bij het ouder worden, schilderen, dementie- en mantelzorgondersteuning en zelfs een handmassage.

De markt, die wordt gehouden in de Kandelaarkerk aan de Oude Molenstraat 20, wordt samen met onder andere Stichting Vier het Leven, Veilig Verkeer Nederland en Mobivit georganiseerd. Er is onder meer gratis koffie en thee. Daarnaast zijn er diverse hapjes en warme maaltijden te koop.

Locatie ArendState

Locatie ArendState in het centrum van Assen is nu meer dan een jaar open. Deze locatie geeft ruimte voor intensieve zorg aan kwetsbare ouderen. Op de vijf etages zijn 74 woon-zorgappartementen en twee appartementen voor kortdurend verblijf. Op de begane grond zijn drie woongroepen met elk een gezamenlijke huiskamer en negen appartementen voor mensen met dementie. ArendState beschikt over een vijftal binnentuinen. Restaurant Spijs, op de begane grond, is het kloppende hart van het gebouw, waar ruimte is voor ontmoeting, activiteiten, eten en drinken.