Nieuwe fietstunnel in gebruik

PEIZERWOLD Het groen en blauw spat je tegemoet in de nieuwe fietstunnel onder de N372 ter hoogte van Peizerwold. De tunnel is sinds maandaf geopend voor fietsers en wandelaars. De tocht van en naar Groningen vanuit Roderwolde en Roden moet zo een stuk sneller gaan.

In het verleden moesten fietsers die de N372 wilden oversteken soms erg lang wachten op het autoverkeer. Met name in de spits konden de wachttijden voordat veilig overgestoken kon worden behoorlijk oplopen.

In april 2013 vroegen twee dorpsverenigingen om aandacht voor de onveilige fietsoversteek van de Brunlaan over de N372. Op de 80-kilometerweg wordt geregeld te hard gereden. Het verzoek werd ondersteund met ruim 300 handtekeningen. Druk vanuit de dorpsbelangenclubs van Peize en Roderwolde, Kop van Drenthe, de Fietsersbond en gemeente Noordenveld zorgde ervoor dat de provincie na onderzoek besloot een tunnel aan te leggen.

De weg was eerder dit jaar enige tijd gestremd in verband met de werkzaamheden. Inmiddels is de tunnel opgeleverd en kunnen de fietsers onder de N372 veilig het autoverkeer kruisen.