Winst voor Stellingwerf bij VOV Run in Vries

nVRIES - Het één na laatste onderdeel van het Rabocup Loopcircuit werd afgelopen zondag 10 november gehouden. De VOV run in Vries was het toneel.

Vele lopers kwamen naar Vries, zowel de klassementslopers die nog de nodige punten konden pakken, maar ook snelle lopers uit de regio kwamen op het snelle parcours in Vries af.

Met succes titel verdedigd

Ben Stellingwerf uit Bedum kwam weer naar Vries om zijn titel van vorig jaar te verdedigen en dat lukte met succes. Hij pakte de winst met een tijd van 33:15 min en verbeterde daarmee zijn tijd van vorig jaar met ongeveer 15 seconden. Daarmee had hij een ruime voorsprong op de concurrentie. Daarachter werd het spannend om plek twee. Uiteindelijk wist Sander de Boer uit Groningen er met het zilver vandoor te gaan (34:23).

Mathijs de Vroome uit Peize moest nog twee seconden toegeven aan de Boer, maar deed wel goede zaken voor het klassement. Dorpsgenoot van de Vroome, Rikjan Bathoorn, tevens de grote concurrent van de Vroome om het klassement, werd vierde waardoor de Vroome de titel nu zowel als zeker binnen heeft.

Net als Stellingwerf, wist de Duitse in Groningen wonende Johanna Lorenz haar winst van vorig jaar ook met succes te verdedigen. Zij deed er echter nog een schepje boven op, met een tijd van 39:22 min verbeterde ze haar winnende tijd met bijna 2 minuten. Hillie Koops uit Gasselte werd tweede op gepaste afstand (41:11). Om de derde plek moest nog even gesprint worden, uiteindelijk wist Fenna Heijnen uit Groningen aan het langste eind te trekken. Met een tijd van 42:11 min pakte zij het brons.

Vijf kilometer

De korte afstand werd een prooi voor Tim Grelling uit Stadskanaal, met een tijd van 16:42 min wist hij de winst te pakken en zijn 1e plek voor het klassement te verstevigen. Luuk Molenaar uit Groningen finishte 37 seconden na Grelling en pakte daarmee het zilver. Finn van Pijkeren uit Middelstum ging er met het brons vandoor (17:29).

Lisa van der Mast uit Maastricht wist overtuigend te winnen bij de vrouwen met een tijd van 19:19 min. Daphne Spreen uit Rolde finishte een dikke minuut na van der Mast (20:37) en Jip Boerema uit Paterswolde maakte het podium compleet (20:54).

Kids run

In Vries was er voor de jeugd ook genoeg keuze om lekker actief mee te doen. Zo waren er afstanden vanaf 800 meter tot er met de 1200 meter. Na een goede warming up mocht de jeugd los gaan.

Complete uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl.

De volgende wedstrijd van de Rabocup zal de laatste van dit jaar zijn. Hier zal ook het eindklassement worden opgemaakt. Dit alles zal gebeuren in Zeijen tijdens de Strubbenloop op 30 november.