Taalhuis Noordenveld reikt prijs uit

RODEN - Tijdens de Rodermarkt was ook het Taalhuis aanwezig met een kraam. Bezoekers van de markt konden raden hoeveel gekleurde snoepjes in een pot zaten. Dit aantal stond gelijk aan het aantal inwoners van gemeente Noordenveld die moeite hebben met lezen en schrijven.

Warm hart voor taal

Peter Boers was de gelukkige winnaar. Hij raadde bijna het juiste aantal. In de pot zaten 2.577 M&M’s. De heer Boers ontvangt een boekenbon als prijs. “Als tekstschrijver ben ik zelf veel met taal bezig. Ik draag het werk van het Taalhuis dan ook een warm hart toe, het is erg belangrijk om te kunnen functioneren in onze maatschappij”, aldus Peter Boers.

Het Taalhuis

Het Taalhuis is een plek voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren lezen en schrijven. Onder andere door het geven van trainingen en het ondersteunen en begeleiden van mensen die minder taalvaardig zijn. Inwoners van de gemeente die beter willen leren lezen of schrijven, of handiger willen worden met de computer zijn van harte welkom.

Het Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek Roden. Meer informatie? Neem dan contact op met Jint Hoeksema, taalcoördinator via emailadres info@taalhuisnoordenveld.nl