Landelijke prijs voor documentaire over Scheepstra

RODEN Afgelopen weekend was de documentaire ‘Hindericus Scheepstra, schepper van Ot en Sien’, te zien in de Schouwburg van Lochem. Daar vond namelijk de het Nationale Filmfestival voor amateurs plaats. Voor het festival waren de 35 beste amateurfilms uit geheel Nederland geselecteerd, 12 speelfilms en 13 documentaires.

De deelnemende films waren van een hoog niveau. Beide dagen zat de zaal van het theater dan ook vol. Alle ingezonden films werden door een deskundige jury beoordeeld en zondag aan het einde van het festival werden alle prijzen bekend gemaakt en uitgereikt. Een spannend moment voor het Scheepstra Kabinet en de makers.

Vol trots mocht filmmaker Wobbe Gorter vervolgens een prachtige sculptuur in ontvangst nemen toen bekend werd dat de documentaire de publieksprijs had gewonnen. De documentaire over de schepper van Ot en Sien die hij afgelopen jaar maakte in opdracht van het Scheepstra Kabinet, werd door het publiek uitgeroepen tot de beste en leukste documentaire van het festival. Een geweldige eer natuurlijk als het publiek je werk zo weet te waarderen!

Het bestuur van het Scheepstra Kabinet heeft dus weer een reden om de vlag uit te hangen. De afgelopen jaren hebben zij zich altijd met veel vrijwillige energie ingezet om Hindericus Scheepstra en daarmee Roden en Ot en Sien onder de aandacht van de bezoekers, Noordenvelders, Drenten en Noorderlingen te brengen. En met deze documentaire weten zij weer landelijke publiciteit te genereren.

Namens het bestuur daarom veel respect voor en dank aan de makers en acteurs van de documentaire: Wobbe Gorter, Kees Zwart, Douwe Buiter, Jan A. Niemeijer, Peter Vegter, Saskia Venekamp, Jasmijn de Boer, Stijn Brink, Wout Brink, Tim Bruinsma, Marit Bus, Tessa Bus, Rianka Hoepman, Senna Hut, Laurent Keasberry, Melle Stenvert, Lara Vorenkamp en Nienke Vorenkamp.