Spooktocht blijft groeien

NIEUW RODEN - Alle kinderen in en rond Nieuw-Roden konden afgelopen zaterdag 2 november weer meelopen aan een spooktocht. Met maar liefst 200 deelnemers was het een groot succes.

Elk jaar komen er meer enthousiaste vrijwilligers bij waardoor de spooktocht steeds groter wordt en de kinderen onderweg meer griezels tegenkomen. Ook voor de ouders was het een spannende belevenis. De kinderen konden dit jaar voor een extra spannende route kiezen. Daarnaast werd er voor het eerst een prijs uitgeloofd voor de mooist versierde tuin.

De deelnemers konden genieten van meerdere tuinen die sfeervol en griezelig versierd waren. De tuin van Melani en Hendrik Aalders- Wiechers spande echter de kroon. Bewegend beeld en indringende geluidseffecten zorgen voor een hele griezelige sfeer. Hiervoor kregen zij de prijs uitgereikt.

De 40 vrijwilligers werden tijdens de voorbereiding goed verzorgd dankzij de gesponsorde catering van Mark’s eethuys en het Drents Kwartiertje.

Hoewel vrijwel iedereen genoot van de spooktocht is niet alles vlekkeloos verlopen. Er is door een groep kinderen versiering vernield, er zijn lichtjes in de sloot gegooid en een aantal attributen zijn verdwenen. Ook zijn er vermoedelijk deelnemers geweest die niet betaalden voor de spooktocht. Hierdoor is het helaas nodig om volgend jaar strenger te controleren.

Hoe dan ook, er liggen al weer geweldige plannen klaar voor de spooktocht in 2020. Maar eerst is het tijd voor andere leuke feesten, zoals je lampion laten zien op 11 november in het dorpshuis van Nieuw-Roden en de Sinterklaasintocht op 23 november.