Bridgers verwarmen Norger dorpshart

NORG - Het was zaterdag alweer de tweeëntwintigste keer dat bridgeclub 'Klavertje Vier' de Nörger kroegendrive organiseerde. Ruim 250 bridgers kruisten hun kaarten in de plaatselijke horeca.

Het aantal deelnemende paren was al vanouds 126 paren. De deelnemers kwamen uit het hele land, met uiteraard het grootste aantal uit Noord-Nederland. Vanuit bridgeclub Klavertje Vier waren er vijfentwintig paren.

Zo rond 10 uur meldden zich de bridgers in De Brinkhof om een dag vol bridgeavontuur te beleven. In een bomvolle Binnenbrink opende de voorzitter van Klavertje Vier, Teun Pieters, om kwart voor elf de drive.

Daarna kregen de bridgers te horen hoe de dag verder zal verlopen. Dus welke spellen ze gaan spelen en waar dat moet gebeuren. De prachtige horecagelegenheden in Norg lenen zich perfect voor zo'n avontuur. Dat zijn Grand Café Hotel Karsten, restaurant Het Wapen van Norg, ontmoetingscentrum De Brinkhof, Chinees restaurant China, café Zwaneveld, restaurant/cafetaria De Baander en restaurant Tafel 20. Deze keer werd gespeeld op niveau in drie lijnen. Je speelt dus tegen paren van ongeveer gelijke sterkte.

Rond 11 uur begaven de deelnemers zich naar de verschillende kroegen. Het prachtige herfstweer was aangenaam, zodat je op ontspannen wijze al keuvelend kon wandelen. Vier spelletjes spelen en dan door naar de volgende locatie. De kroegen hadden alles goed geregeld, zodat er steeds op tijd de spellen werden gespeeld.

Na twee keer wisselen, is er tijd voor de lunch. Die werd meestal genoten in de 'kroeg' waar je was. De speciale bridgelunch kende een keur van lekkernijen. Daarna werd er met frisse energie verder gebridged.

Na zeven maal vier spellen spelen in de kroegen kwamen de deelnemers weer naar de Brinkhof om de uitslag van hun inspanningen te vernemen.

De uitslag

A-lijn

1e Tjeerd Jan en Jan Tjeerd de Walle: 64,46 %

2e Erik Hoeksema en Hans Kuyper: 63,21 %

B-lijn

1e Rosie Colthof en Carla Udding: 66,80 %

2e Agnes van der Horst en Gré Koeman: 62,16 %

C-lijn

1e André Oldenburg en Hennie Oldenburg: 71,85 %

2e Joke Kamphuis & Joke Lammerts: 63,80 %

Vanuit BC Klavertje Vier eindigden de volgende drie paren op een verdienstelijke plek:

A-lijn: 12e Jos Munster en Eddy Schuuring: 54,46 %

B-lijn: Sjirk de Groot en Albert Vrielink: 61,58 %

C-lijn: Annie Licht en Rieke Meima: 57,57 %

„De gastvrijheid van de deelnemende uitbaters, het meedenken van de middenstand voor het samenstellen van de prijzentafel, de organisatoren en wedstrijdleiding hebben er samen voor gezorgd dat we weer terug kunnen kijken op een uitermate geslaagde drive”, aldus de organisatie.

De volgende drive is op zaterdag 8 februari 2020. De volledige uitslag is terug te vinden op http://www.nbbclubsites.nl/club/13009/uitslagen.