Nachtje kamperen in het Gevangenismuseum

Wie durft een nachtje te kamperen in bajesdorp Veenhuizen? Vrijdag 23 augustus houdt het Gevangenismuseum een nieuwe editie van de Bajescamping. Er kan dan weer een nachtje gekampeerd worden op de binnenplaats van het museum. En natuurlijk gaat het geen rustige nacht worden...

Vanaf 15.00 uur zijn de bajes-kampeerders welkom in het museum. Er is dan tijd om een tentje op te zetten en het museum te bezoeken. En natuurlijk wordt er gezamenlijk een bajeshap gegeten. Maar daarna gaat het allemaal beginnen.... De campinggasten worden meegenomen en opgesloten. De reis gaat verder in een echte oude Boevenbus, naar de gevangenis ‘Nooit meer vrij’. Onderweg zou er zo maar een spannend avontuur plaats kunnen vinden!

Strenge bewaker

’s Avonds is er een gezellig kampvuur en vertelt vertelster Nelle Raaphorst een spannend verhaal. En natuurlijk gaan de hekken op slot en loopt er de hele nacht een strenge bewaker rond om te controleren of niemand ontsnapt. Voor iedereen die er nog is, staat er de volgende ochtend een lekker ontbijt klaar. Bezoekers hoeven niet veel mee te nemen: een tentje en slaapspullen is genoeg. De bajescamping is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het Gevangenismuseum organiseert de Bajescamping in samenwerking met Actief-Veenhuizen.

Volwassenen betalen 36 euro en kinderen tot en met twaalf jaar 29 euro. Dit is inclusief een warme bajeshap, ontsnappingsspel, snacks en museumbezoek.