Korfbalvereniging Noordenveld boekt belangrijke overwinning in Harich

Afgelopen zaterdag reisde het vlaggenschip van korfbalvereniging Noordenveld af naar het Friese plaatsje Harich om daar aan te treden tegen de gelijknamige korfbalvereniging.

Een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. De veldcompetitie is bijna halverwege en Harich en Noordenveld staan beide met 3 punten in de onderste regionen. De winnaar van dit duel zal dus belangrijke punten pakken en aansluiten in de middenmoot.

In de beginfase ging het gelijk op. Na dat Harich op een 2-0 voorsprong kwam, schoten Sven Stobbe en Anna de Boer Noordenveld weer op gelijke hoogte. Harich kwam nog eenmaal op voorsprong, waarna Noordenveld het heft in handen nam en uitliep. Dankzij doelpunten van Evelien Tepper, Robin van Bolhuis, Sven Stobbe, Jasper Lütter, Domenica Kloosterman en Anna de Boer liep Noordenveld uit naar een 4-8 voorsprong. Jasper Lütter maakte hierna met een schitterende one-hander van onder de korf het verschil nog wat groter. Jesse van der Scheer zette uiteindelijk met een strafworp de ruststand van 6-11 op het bord. Noordenveld speelde duidelijk als een sterk collectief in de eerste helft. Dat bleek onder andere aan de scores. Bijna iedere speler van Noordenveld had bij de rust al een doelpunt gemaakt. Het doel voor de Mastformatie was simpel. Niet verslappen en twee punten meenemen naar Roden.

Blijkbaar was de thee nog niet helemaal verwerkt door de Rodenaren, want het begon zeer slordig aan de tweede helft. Hierdoor kwam Harich terug tot een 9-11 stand. Trainer/coach Matthijs Roelfsema vroeg een Time-out aan en wist de ruggen van de jonge Noordenvelders weer te rechten, waarna zij de wedstrijd vakkundig uitspeelden. Romee de Rink was de enige speler aan Noordenveldzijde die nog niet op het scoreformulier stond. Maar mede door haar doelpunten liep Noordenveld weer uit naar een riante voorsprong in de tweede helft. Harich probeerde nog dichterbij te komen, maar Noordenveld liet dat niet toe. Uiteindelijk waren het Jasper Lütter, Jesse van der Scheer, Domenica Kloosterman en driemaal Robin van Bolhuis die uiteindelijk de 13-20 eindstand bepaalden. Door deze overwinning vindt Noordenveld weer de aansluiting met de middenmoot. Het is nog lang niet uit de gevarenzone, maar het doet een stap in de goede richting. Er rest nu nog één wedstrijd op het veld voor de zaalcompetitie start. De veldcompetitie zal dan na deze zaalcompetitie weer verder gaan. Volgende week zaterdag speelt Noordenveld nog thuis tegen Thrianta uit Hoogeveen. Wedstrijd start om 15:30 aan de Borglaan in Roden. Om 14:00 spelen beide tweede teams tegen elkaar.

Scores: Robin van Bolhuis 5, Jasper Lütter 4, Sven Stobbe, Jesse van der Scheer, Domenica Kloosterman, Romee de Rink en Anna de Boer allen 2, Evelien Tepper 1.