Evangelische gemeente Roderesch breidt diensten uit naar kerkelijk centrum in Haulerwijk

De groei zit er goed in bij de Evangelische gemeente in Roderesch. Het gebouw wordt inmiddels te klein voor de gemeente en daarom gaat men ook diensten uitvoeren in een kerk in Haulerwijk.

Drie jaar lang werkte de gemeenschap aan bouwplannen voor een grotere kerkzaal. De gemeente Noordenveld heeft hier uiteindelijk geen groen licht voor gegeven.

Na lang zoeken en intensief overleg met de leden van de kerk, kreeg de Evangelische gemeente een inval. Naast kerkdiensten in Roderesch, start de gemeente nu ook met samenkomsten in het nabijgelegen Friese Haulerwijk. Ongeveer een derde deel van de gemeenteleden, die voornamelijk in en rond Haulerwijk wonen, gaat kan per 1 november naar Kerkelijk centrum ‘de Oerdracht’ van de Protestantse Gemeente aan de Hoofdweg Boven 77 in Haulerwijk. Dit gebouw komt vrij en de Evangelische gemeente denkt dat dit een goede plaats is om de diensten te houden. Beide kerken kwamen hierover tot overeenstemming en inmiddels is er een huurovereenkomst opgesteld. Voorlopig zullen de diensten in de koffiezaal van deze kerk worden gehouden. Daarnaast is er ruimte voor een crèche en voor kinderdiensten.

Dat de Evangelische Gemeente nu gaat kerken op twee locaties betekent niet dat er een splitsing in de gemeente komt. Het blijft één gemeente. Activiteiten, zoals Bijbelstudie, jeugdwerk en gebedsmomenten blijven voorlopig plaatsvinden in Roderesch.

Op zondag 3 november is er om 16.30 uur een feestelijke startdienst in ‘de Oerdracht’