Verlies voor schaakclub Roden

Het eerste team van schaakclub Roden heeft in de eerste ronde van de noordelijke schaakcompetitie een fikse nederlaag geleden tegen het eerste van de Groninger Combinatie.

Dat de Groningers sterker waren, was vooraf bekend. Roden mikt op handhaving in de hoofdklasse en moet de punten scoren tegen andere teams. Toch was er enige ontgoocheling te bespeuren in het Trefpunt. Sommige partijen waren wel heel snel verloren gegaan en tot overmaat van ramp ging zelfs in één partij een goede kans op het volle punt door een vlaag van schaakblindheid toch nog verloren. Slechts twee spelers scoorden voor Roden. Johan Zwanepol speelde een goede remise en Lieuwe Boskma won. De einduitslag werd daardoor 6½-1½. Op 11 november wacht weer een sterke tegenstander, ESG uit Emmen.

De zesde ronde van de interne competitie kende geen verrassende uitslagen. De drie koplopers moesten aantreden tegen het eerste team van de Groninger Combinatie dus aan de top van het klassement veranderde niets. Dick Dalmolen blijft eerste. Olaus Diebrink bewees zijn goede vorm door Jan Duisterwinkel te verslaan en is met zijn vierde plaats de hoogst geklasseerde B speler op de voet gevolgd door Peter Slaman. Zonder zelf te spelen blijft Jan Pezij met zijn negende plaats veruit de beste speler van de C poule.