Veel belangstelling voor banen in gevangenis Veenhuizen

VEENHUIZEN Bijna tweehonderd belangstellenden hebben vandaag de wervingsdag van de penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen bezocht.

Zowel ’s ochtends als ’s middags kwamen er zo’n honderd personen een kijkje nemen bij de voorlichtingsronde in de gevangenis Esserheem. Mede doordat de werkweek van een aantal gedetineerden wordt uitgebreid van 20 naar 32 uur zijn er op dit moment zo’n dertig vacatures binnen de twee gevangenissen (Esserheem en Norgerhaven) in Veenhuizen.

De wervingsdag waarvoor mensen zich vooraf konden aanmelden was bedoeld om potentiële nieuwe medewerkers een zo goed mogelijk beeld te geven van het werken binnen de gevangenismuren. Ze konden hun mogelijke nieuwe werkplek bekijken, kregen verhalen te horen van huidig personeel en allerlei vragen stellen.

,,Het was een zeer geslaagde dag”, concludeert plaatsvervangend vestigingsdirecteur Rudy Sinnema van PI Veenhuizen. ,,Ik denk dat er genoeg bezoekers waren die besluiten om verder te gaan in de selectieprocedure. Vandaag konden ze zich een zo goed mogelijk beeld vormen van het werken in een gevangenis, als ze enthousiast zijn kunnen ze daadwerkelijk gaan solliciteren. Kandidaten moeten wel het nodige in hun mars hebben om bij ons te kunnen werken. Mogelijke geschikte

personen worden uitgenodigd voor een selectiedag. Daar moeten ze onder ander een fitheidstest en een psychologische test doen.”