KTP Nieuw-Roden verliest derby in Drachten

DRACHTEN De vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping rekenden vrijdagavond in de Snij Noord Hal af met KTP Nieuw-Roden. Na een 3-2 ruststand werd het 5-2. De in Leek woonachtige international Jessie Prijs trof drie keer doel.

Ten opzichte van het vorige seizoen is de Drentse formatie flink verzwakt. Zo scheelt de absentie van keepster Joukje van der Meer en aanvoerster Grytsje van den Berg-Jongsma een slok op een borrel.

Beiden zijn zwanger. Nancy Loth vertrok naar Italië. Halverwege de eerste helft scoorde Jessie Prijs binnen een kort tijdsbestek twee keer: 2-0. Beide malen stond Esther van Toledo aan de basis. Door een afgescheurde kruisband van haar linker knie moest de Oranje-speelster de hele vorige competitie laten lopen. Ongewild bracht Prijs de spanning terug door een bal van Mariël Miedema met het hoofd van richting van veranderen. Dus stond het na elf minuten 2-1. Vier minuten later kwam de balans dankzij Larissa Bijlsma zelfs volledig in evenwicht (2-2). Dankzij Jessie Prijs ging de thuisclub echter rusten met een 3-2 voorsprong.

Knap verweer Nieuw-Roden

Ook in de tweede helft weerde Nieuw-Roden zich knap. Meermalen was het team van coach Sees Bergman en teammanager Wiebe Kooiker dicht bij de gelijkmaker, al zaten de gastvrouwen van oefenmeester Symen Abe Hoekstra evenmin stil. Zeven minuten voor het einde tekende Lisanne Kempe voor de beslissende 4-2. Enkele minuten later pikte ook Van Toledo nog haar doelpunt mee. Zij bepaalde de eindstand op 5-2.

Na drie ontmoetingen heeft ‘KTP’ drie punten.