Leerlingen De Poolster zaaien zaad voor insecten

NIEUW RODEN Een bijzonder project, vrijdag op basisschool De Poolster in Nieuw Roden. Ze zaaiden op meerdere plaatsen rondom de school weer speciaal bloemenzaad voor bijen en insecten.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, in het voorjaar kwam er ook al een heel aantal kinderen in actie om het schoolplein vriendelijker te maken voor bijen en insecten. Dit is niet zomaar, want 80 procent van de groenten en fruit in de supermarkt wordt bestoven door bijen, we hebben de bijen dus hard nodig.

Maar er werd niet alleen gezaaid, de school kreeg namelijk ook nog een heus bijenhotel aangeboden. Het bijenhotel is gemaakt door Zorglandgoed Laagduurswoude in Makkinga. Anita van der Noord, gemeenteraadslid namens Groen Links en initiatiefneemster van Heel Noordenveld zoemt, heeft het bijenhotel overhandigd aan de leerlingenraad van De Poolster.

De kinderen uit de hoogste groepen vertelden een verhaal en hierna werd er een film getoond die op het schoolplein was opgenomen. Leuke verrassing: de kinderen hadden helemaal niet door dat er een film is opgenomen terwijl ze zelf aan het spelen waren op het schoolplein. Na de film gingen de oudere kinderen zaaien en gelukkig was het op dat moment heel even droog.

Door José Reijinga