Oldtimers sieren brinkdorp Westerbork

WESTERBORK Een mooi rijtje oldtimer tractoren staan 6 oktober tentoongesteld in Westerbork.

Voor potentiële kopers is dit een mooie mogelijkheid om de tractoren te bekijken en te testen. Alle tractoren worden namelijk te koop gesteld via een online veiling. Tegelijk is het een leuk event voor liefhebbers van oldtimer tractoren, agrariërs, ouders en grootouders die hun kinderen en kleinkinderen graag meer vertellen over hún jongere dagen en andere geïnteresseerden.

Onder de vijfentwintig veilingkavels bevinden zich een Porsche standard Star 2019 uit bouwjaar 1962, een Smalspoortractor Lanz Bulldog D2402 en een Massey Ferguson 133 uit de begin jaren 70. De tentoonstelling van aankomende zondag betreft een kijkdag. De oldtimer tractoren zijn namelijk onderdeel van een online veiling op agribidding.com. Tot op heden zijn er al ruim 300 biedingen geplaatst. De sluiting van de veiling vindt plaats op maandag 7 oktober 2019 om 20:30 uur.

Zoals Wim Weegenaar van de organiserende onderneming zegt: ,,het is een bijzondere en unieke selectie van oldtimer tractoren die met zorg zijn onderhouden. Het gebeurt niet vaak dat er zoveel tractoren op één plek staan en dat dit ook nog eens voor iedereen gratis toegankelijk is. We verwachten dat er veel belangstelling voor zal zijn. Samen met een aantal collega’s zijn we aanwezig om bezoekers wegwijs te maken. Bezoekers kunnen ook nog rekenen op een lekkere traktatie; namelijk échte Drentse turfjes. Kortom, iedereen is zondag van harte welkom tussen één en half vier ’s middags op De Noesten 60 in Westerbork.”