KV Noordenveld verliest in Wezep van Rood-Wit.

De korfballers uit Noordenveld speelden zaterdag in het Gelderse Wezep tegen Rood-Wit. Voor Noordenveld een tot nu toe onbekende tegenstander. Na een rommelige wedstrijd vanwege een zware blessure van één van de Rood-Wit dames moesten de oranje tijgers uiteindelijk hun meerdere erkennen in de thuisploeg: 26-17.

De eerste Mastselectie begon goed tegen het onbekende Rood-Wit uit Wezep. Na de openingsscore van Rood-Wit brachten topscorer Jesse van der Scheer en Romée de Rink de Roners op voorsprong. Trainer en coach Matthijs Roelfsema: ,,Het was in het begin even aftasten en tot 3-3 ging het gelijk op. Toen brak er een fase aan waarin wij de controle hadden, maar we konden niet verder uitlopen dan tot 5-6”.

Door een paar verdedigende fouten van Noordenveld kwam Rood-Wit via een omdraaibal en enkele doorloopballen op een 9-6 voorsprong. Een time-out van Matthijs Roelfsema zette de oranje tijgers weer op scherp. Aan beide kanten werd er drie keer gescoord, waarna een dame van Rood-Wit ernstig aan haar knie geblesseerd raakte. Al snel werd duidelijk dat er een ambulance moest komen. Met nog ruim drie minuten te spelen werd er in overleg besloten de eerste helft te beëindigen en de overgebleven minuten in de 2 helft extra te spelen.

Na een lange rust waarin de ambulance nog niet was gearriveerd werd de tweede helft op een ander veld gespeeld. De vraag was welke ploeg het beste met de omstandigheden om kon gaan. Noordenveld startte de tweede helft goed, toch liep de thuisploeg uit naar 13-9. De kansen van Noordenveld werden niet afgerond. In een rommelige periode zat het de Roners niet mee en kon Rood-Wit uitlopen naar 16-9. “Aangezien er nog twintig minuten te spelen waren bleven we erin geloven en knokten ons terug naar 21-17”, bilkt Roelfsema terug.

Met nog een paar minuten te spelen moest Noordenveld forceren. Dit pakte niet goed uit en de thuisploeg speelde de aanvallen goed uit. Noordenveld verslapte en de eindstand werd enigszins geflatteerd bepaald op 26-17. “Noordenveld maakte vandaag verdedigend te veel (individuele) fouten”, zegt de coach. De volgende wedstrijd van de Mastformatie is zaterdag 28 september tegen kv De Granaet uit Dokkum. De mogelijkheid voor Noordenveld om zich te revancheren voor het recente bekerverlies in Dokkum tegen De Granaet. Deze wedstrijd aan de Borglaan begint om 15.30 uur.

Scores Noordenveld : Jesse van der Scheer (5), Romée de Rink (3), Jasper Lütter (3), Evelien Tepper (3), Robin van Bolhuis (2) en Anna de Boer (1).