Roden Girl Choristers houden open dag in Doopsgezinde Kerk

Op zaterdag 28 september houden de Roden Girl Choristers een open dag. Meisjes vanaf zes jaar zijn van harte welkom om met hun ouders te komen kijken in de Doopsgezinde Kerk in Roden.

Om 16.00 uur kunnen de meisjes meedoen aan een kennismakingsles van ongeveer dertig minuten om op een speelse manier kennis te maken met alle muzikale ingrediënten van de koorschool. Daarna verzorgen de Roden Girl Choristers een mini-concert. Het koor is onderdeel van de Koorschool Noord Nederlanden verzorgt lessen in Roden en Groningen en is niet verbonden aan een kerkgenootschap.

De opleiding van de koorschool, onder leiding van professionele musici, richt zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een klein snaarinstrument, de cymbaal. In de lessen is veel aandacht voor persoonlijke muzikale ontwikkeling.

Na het eerste jaar kunnen meisjes die het zingen leuk vinden, doorstromen naar het opleidingskoor van de Roden Girl Choristers. Het koor bestaat uit een hechte groep meiden van 8 -18 jaar uit de drie noordelijke provincies. Jongere choristers worden bij repetities en uitvoeringen gecoacht door senior-choristers.

Vredesconcerten

De choristers geven concerten in binnen- en buitenland en werken regelmatig mee aan grotere producties. De Vredesconcerten in samenwerking met de Nederlandse Bachacademie zijn daar een voorbeeld van. Deze concerten worden deze maand tijdens de Vredesweek uitgevoerd in Leeuwarden, Heerenveen en Smilde.

Het koor presenteert zich tijdens de Open Dag in een (gratis toegankelijk) mini-concert na afloop van de kennismakingsles, van 16.45 tot 17.15 uur. Vanaf 15.45 uur zijn de deuren van de Doopsgezinde Kerk aan de Padkamp 2B in Roden open.