Rodermarkt is los!

RODEN De Rodermarkt is aan! Vanmiddag ging de kermis open en daarmee breekt een gezellige en drukke week aan voor Roden en wijde omtrek.

Kloppend hart van de Rodermarkt is natuurlijk de jaarbeurs. Komende dagen kun je er iedere avond terecht voor dampende feestjes onder aanvoering van artiesten van diverse pluimage. Check de website van de jaarbeurs Roden voor de details. Vanavond begint het meteen al leuk met de verkiezing van de Mini Miss.

Morgen (zaterdag) is het halve dorp op slot vanwege de Rodermarkt Parade. Thema dit jaar: mythes en legendes. Scholen, buurten en verenigingen hebben de afgelopen keihard gewerkt aan de versierde wagens. Morgen mogen ze het resultaat eindelijk laten zien, zowel ‘s middags als ‘s avonds (vanaf half twee en zeven uur).

Zondag zijn de wagens nog te bewonderen op de Albertsbaan. Zondag is ook de finale van het WK motorcross langebaan. Een hoogtepunt op de motorcrossagenda. Maandagavond is het de roemruchte Rodernacht. Feest, feest en nog eens feest. En terwijl Roden nog lang niet is uitgefeest, worden de eerste paarden al aangevoerd voor de traditionele paardenmarkt. Vorig jaar was een goed jaar voor de paardenmarkt in Roden. Ookvoor dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen.

Woensdag is de laatste dag van de Rodermarkt. Dan worden de spectaculaire korte baandraverijen verreden op de Norderweg met finish op De Brink. Hoe mooi wil je het hebben?