De bal rolt tijdens de Rodermarkt

Het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld speelt maandag 23 september 2019 om 18.45 uur de traditionele Rodermarktwedstrijd tegen het elftal van Roelofs Wegenbouw uit Den Ham. De vriendschappelijke wedstrijd is dit jaar op het terrein van ONR aan de Hullenweg 2 in Roden.

Voorafgaand aan de wedstrijd, om 18.30 uur, overhandigt burgemeester Klaas Smid namens de gemeente en Roelofs Wegenbouw een cheque van 1000 euro aan Stichting d’r Uit. De tweestrijd begint om 19.00 uur.

Stichting d’r Uit

Stichting d’r Uit organiseert vakantiereizen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De vakanties vinden om de drie jaar plaats voor ongeveer 60 á 70 personen. In de tussenliggende jaren worden er dagjes uit gehouden. De doelgroep heeft over het algemeen weinig inkomen en weinig sociale contacten.

De stichting is in 2002 opgericht en heeft als doel te leren samenwerken en te overleggen en hun zelfredzaamheid (en daarmee zelfvertrouwen) te versterken. Om de doelgroep mee te kunnen laten gaan vraagt de stichting een zo laag mogelijke eigen bijdrage. Het bestuur bestaat uit Jaap Oosterloo, Tineke Veenstra, Marchien Emmens en Bert Neven. Elly Pries en Ina Ruinemans zijn dit jaar afgetreden.

Elftal met ervaring

Het is de 13e keer dat het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld op de maandag vóór de Rodermarkt een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen een relatie van de gemeente. Coach van het Noordenveldse team is burgemeester Klaas Smid. In het elftal spelen onder andere medewerkers, wethouders en raadsleden van de gemeente Noordenveld.