No King in café Ensing

Het negende seizoen van Matinee in ‘t café start zondag 6 oktober in café Ensing in Peize met een concert van de jonge band No King. Deze band heeft de root in het Oosten van het land.

No King speelt strakke blues dat wordt afgewisseld met stevige bluesrock, gespeeld met lekkere funky invloeden. Heerlijk gitaarspel, een Hammondorgel (uiteraard met Leslie), solide drums en een retestrakke bas bezorgen een onvergetelijke ervaring!

Inspiratie haalt No King uit artiesten als Stevie Ray Vaughan, Deep Purple, Jimi Hendrix, BB King, King MO, King of the World, Albert King en Freddie King. Gezien de namen van de laatste paar artiesten past de naam goed in het rijtje.

No King bestaat sinds eind 2016 toen bassist Stijn Middelhuis en drummer Lars Middelhuis het idee kregen om een band op te richten met de focus op bluesrock. Jelle Wunderink, een enthousiaste gitarist met behoorlijk wat bluestalent in z’n rugzak kwam door bemiddeling van Phil Bee (Phil Bee’s Freedom/Colonel Jetski/King MO) in contact met de gebroeders Middelhuis en de basis was gelegd.

Begin 2018 is de band uitgebreid met het muzikale talent Sjoerd-Hammond-Schelvis. Sjoerd neemt de zang en toetsen voor zijn rekening.