Laat de winter maar komen

RODERESCH/ALTEVEER/STEENBERGEN In de RAS-dorpen zijn ze klaar voor de winter. Bij de RAS ijsbaan wordt alles in gereedheid gebracht om de leden de komende winter weer een aantal bijzondere dagen en mooie herinneringen te bezorgen, de schaatskriebels zijn alweer volop aanwezig.

De accommodatie bij de RAS-ijsbaan was aan een nieuw dak toe en een fikse opknapbeurt, waardoor het straks weer sneeuw en ijs kan trotseren. De kantine en de opslagruimte zijn de afgelopen week keurig in de verf gezet met gesponsorde verf door een professionele (vrijwillige) schilder.

Zaterdag heeft een team van professionals de binnenwandbekledingen aangebracht, het was een dag van meten, sjouwen en zagen, met een resultaat dat er mag zijn.

De RAS-ijsbaan accommodatie krijgt een geheel nieuw gezicht, en dat kan ook niet anders met zoveel saamhorigheid en goodwill, waardoor niet alleen mensen zich inzetten om mee te helpen, maar ook materialen worden door diverse bedrijven ter beschikking gesteld, waardoor de puntjes op de i gezet kunnen worden. Zelfs de catering is gesponsord, waardoor naast het werken ook de pauzes een feestje waren.

In de RAS-dorpen zijn ze overtuigd van het volgende: na een extreme zomer, moet er ook wel een bijzondere winter komen, over zeven 7 week is het alweer zover. RAS heeft op 9 november in samenwerking met de KNSB de baan in Kardinge afgehuurd en al haar leden mogen dan gratis schaatsen van 16.00 uur tot 18.00 uur. Op 28 december en 22 februari 2020 gaat RAS ook weer naar Kardinge. De verwachting is dat er nog een grote timmerdag een aantal klusavonden en wat vorst nodig zijn om

voor de komende winter weer te kunnen voldoen aan de wens van de leden: lekker schaatsen.