Stroopwafels en gezelligheid bij Rowolmer Fair

RODERWOLDE Zondag 15 september is er één al reuring in Rolderwolde. Zeker zeven verkeersregelaars zijn in actie om het verkeer bij de Rowolmer Fair in goede banen te leiden.

„Doar op ziekant is nog wel plek”, roept één van de oranje hesjes terwijl hij wild gebaart. Bij de kroeg het Rode Hert is een motorclub neergestreken voor een bak koffie en een versnapering. De bezoekers druppelen richting de fair op het sportveld. ‘Mister Bleu Sky’ knalt door de speakers maar de zon blijft zich verstoppen achter het wolkendek.

De Rowolmer koekjes met chocola en cranberry liggen uitnodigend op het schap. De fair is breed opgezet met een gevarieerd assortiment. Van gerookte paling tot tupperware, van sieraden tot wollen kleden. Johan en Anne-Marie van de Groninger Kaasboetiek hebben er heerlijke nootjes en kruidenkaasjes liggen. Voor tien euro neem je een verrukkelijk samengesteld pakketje mee naar huis. De dames van de hobbymarkt delen hun liefde voor chips met elkaar. De nacho’s steken daar met kop en schouders bovenuit.

EHBO'ers Annieke en Wilianne wachten aan een picknicktafel op het terras op een lekkere bak patat. De dames hebben het niet druk tot nu toe. „Dat is bij een evenement als de Rodermarkt wel anders”, zegt Annieke. Dan staan we met wel met tien man.”

Dance Devotion uit Roden springt op het podium. Danser Esmay staat op het gras om de groep te begeleiden. Om haar heen dansen een paar peuters mee op de muziek. „Iemand moet het doen”, lacht ze.

Martin van Dekker Stroopgoed uit Meppel smeert aan de lopende band de hete stroop op zijn wafels. Lekker uit het vuistje maar ook mee te nemen in kruimelvorm in een bakje.

Ineke Doornbos