Speelverbod voor Nieuw Roden en Houtigehage na 'ongeregeldheden' tijdens wedstrijd

Het eerste zondagselftal van Nieuw Roden speelt de komende dertig dagen geen wedstrijden. Aanleiding is de wedstrijd van vorige week zondag tegen Houtigehage 1. Daar hebben zich ‘ongeregeldheden’ voorgedaan, die de aanklager van de KNVB wil onderzoeken.

De wedstrijd tussen Nieuw Roden en Houtigehage werd in de 88ste minuut gestaakt. De stand was toen 6-3. Wat de ongeregeldheden waren is niet bekend.

Voorzitter Reimer van der Vlugt van Nieuw Roden wil hier niets over kwijt. ,,In afwachting van de uitspraken van de KNVB, wil ik hier niets over kwijt’, laat hij weten.

Ook de voorzitter van Houtigehage houdt zijn lippen op elkaar. ,,Over wat zich heeft voorgedaan, wens ik me niet uit te laten’’, zei Hendrik Boonstra tegen de Leeuwarder Courant.

Speelverbod

De elftallen van beide clubs hebben nu een speelverbod van dertig dagen. Daarom gaan de wedstrijden van Nieuw Roden tegen Renado, FVV en waarschijnlijk de uitwedstrijd tegen HSC gaan niet door.

Zodra de tuchtcommissie uitspraak heeft gedaan, wordt bekend wat er verder gaat gebeuren.

Voor de voetballers van Vlieland is dit extra zuur. Zij zouden hun eerste KNVB-competitiewedstrijd spelen tegen Houtighage.