‘Dit is leuker dan Marktplaats toch?’

LANGELO Op het erf achter een grote boerderij in de kern van Langelo staat een airfryer te koop. Sickertje erop: ‘Slechts een keer gebruikt’. ,,We hadden er drie”, verzucht Evert Jan Beetstra.

De airfryer is een van de vele vele items die zaterdag werden aangeboden tijdens de grote en drukbezochte schuurverkoop in Langelo. Succes heeft vele vaders, maar Beetstra mag beweren dat hij aan de wieg stond van dit lichtelijk uit de klauwen gelopen evenement. ,,Ik zat toevallig in de kroeg met Ricardo Zengerink en die vertelde me dat hij een schuurverkoop ging houden. Zijn hele schuur stond vol met spullen.”

Meteen dacht Beetstra aan zijn drie airfryers. En aan al die andere spullen die hij in de afgelopen jaren heeft gekocht maar die hij eigenlijk nog maar zelden of nooit gebruikt. ,,Zo kwamen we op het idee om met het hele dorp een schuurverkoop te houden. Binnen de kortst mogelijke keren hadden ze zeven belangstellende dorpsgenoten en niet veel later 24...

Sommige bewoners wonen al decennia in hetzelfde huis, je kunt je voorstellen wat voor moois er allemaal tevoorschijn is gekomen. Van meubels, keukengerei, gereedschap, kampeerartikelen, speelgoed, fietsen, kerstversiering, boeken, cd’s, dvd’s en lp’s tot antieke koperen kannen, de keuze is enorm.

Aan de overkant probeert Hein Hartlief een prachtige leren fauteuil die in de voortuin bij Fenna Schild in het gras staat. ,,Ik zou hem heel graag willen hebben, maar hij past bij mij niet door de deur.” Fenna Schild heeft ook een schuur vol met oude spullen. Ook veel antiek en brocante. Ze vindt het leuk om af en toe wat te verkopen. ,,Dit is veel leuker dan Marktplaats toch?”