Ot en Sien en andere prominenten lezen voor

RODEN De bibliotheek in Roden was donderdag 12 september het toneel van een voorleesfeest.

Een complete voorleesmarathon waaraan tal van prominenten uit de gemeente Noordenveld en mogeving meededen. De dag werd geopend met een voorleesbeurt door wethouder Alex Wekema en afgesloten (om tien uur ‘s avonds) met een leesuurtje onder leiding van burgemeester Klaas Smid.

Tussendoor las kinderboekenschrijver Harm de Jonge (een van de toppers in het Nederlands taalgebied!) uit Boerakker voor, was Jacques J. d’ancona paraat met een fragment uit de onvolprezen klassieker Kees de Jongen van Theo Thijssen, deed de lokale held Anne Doornbos een duit in het zakje en was ook Femke Woldhuis van de partij.

Een van de hoogtepunten was het optreden van Ot en Sien. Stijn Brink en Tessa Bus treden geregeld op als Ot en Sien. Stijn en Tessa horen bij het Scheepstra Kabinet. De moeder van Stijn, Diana Brink, is betrokken bij dit museum dat is gewijd aan de schrijver Hendrikus Scheepstra, de geestelijk vader van Ot en Sien. Stijn is al de derde zoon van Diana die af en toe in de rol kruipt van Ot. Tijdens de Voorleesestafette in de bibliotheek van Roden hingen de kinderen van twee schoolklassen aan de lippen van hun beroemde dorpsgenoten.

De Voorleesestafette was een initiatief in het kader van de Week van de Alfabetisering. Het Taalhuis in de gemeente organiseerde de estafette. Het Taalhuis wil (volwassenen) de kans geven om beter te leren lezen, schrijven en rekenen.