Kinder-doe-middag bij museum Nienoord

Knutselen, op de bok het paard mennen, een fotopuzzeltocht lopen, ridder gevechten, als prinses verkleden en een koetsenspeurtocht maken onderdeel uit van de Kinder-doe-middag van Museum Nienoord in Leek op zondag 22 september van 14.30 tot 16.00 uur. Deelname is gratis voor de kinderen.

Tijdens de Kinder-doe-middag wil Museum Nienoord (geopend van 11.00 tot 17.00 uur) kinderen op een speelse manier kennis laten maken met het leven vroeger en iets over het gebruik van koetsen. Koetsen waren er in alle maten, soorten en modellen. Van de Sprookjeskoets tot aan de bokkenkar voor kinderen.

Tussen 14.30 en 16.00 uur mogen kinderen tot een jaar of acht het museum binnen lopen voor deelname aan de activiteiten. Voor jonge kinderen is er een koetsenspeurtocht uitgezet met opdrachten. Ook is er voor alle jeugdige bezoekers wat te drinken.

Een leven vol rijtuigen

Begeleidende (groot)ouders kunnen tegelijkertijd in de naastgelegen expositiehallen een kijkje nemen bij de jubileumexpositie ‘Een leven vol rijtuigen’ of vanaf 15.00 uur een rondleiding maken door het rijtuigdepot.

De tentoonstelling is met museumkaart gratis toegankelijk; de reguliere tarief is 6,50 euro per persoon.

Aanmelden

Kinderen kunnen zich aanmelden via Mail.