Loopgroep Roden viert verjaardag groots

Roden - Deze maand bestaat Loopgroep Roden 15 jaar. Om die reden was er afgelopen donderdagavond 5 september een grote gezamenlijke training.

Het was een vrolijk gezicht met zo’n 70 leden, allemaal in mooie gekleurde hardloopkleren. Geel, roze, oranje, blauw, etc. De club is 15 jaar geleden klein begonnen, met één trainer en 25 lopers. Mede door aanwas vanuit de succesvolle Run van Roden clinics zijn we steeds verder gegroeid tot nu bijna 120 leden, waarbij zes trainers de lopers begeleiden.

„We trainen tegenwoordig op de zondag en op twee avonden, woensdag en donderdag in niveaugroepen. In de zomer in het bos, in de winter op goed verlichte fietspaden en stille wegen. Het is heel laagdrempelig en je wordt gemakkelijk in de groep opgenomen”, aldus het bestuur.

Hoofdtrainer Paul Oude Vrielink opende de training met een verhaal over het begin van de loopgroep, waarna de hele groep richting de atletiekbaan bij de voetbalvelden ging voor wat groepsfoto's. Daarna werden de leden opgesplitst in twee groepen en gingen ze het bos in voor een rustige of snellere training en werden er nog meer foto's gemaakt. Ter afsluiting was er een borrel en al met al was het een gedenkwaardige avond.

Voor meer informatie zie www.loopgroeproden.nl